„Няма значение колко бавно се движиш, стига да не спираш“.

„Няма значение колко бавно се движиш, стига да не спираш“.

Това не е реплика от еротичен филм, а сентенция на Конфуций. И понеже ние обичаме да се вслушваме в мъдрите думи на хората, оставили следа в историята и философията, няма как да не се постараем поне през почивните дни, да си подарим бавна наслада в леглото, а и извън него.

Бавна наслада – лукс, който могат да си го позволят малцина.

Да се живее бавно отдавна се е превърнало в лукс. Винаги бързаме и за съжаление, понякога наистина не ни достига време, да се порадваме на истинско сексуално общуване за точно толкова време, колкото ни се иска. Нямаме нищо против бързия секс, но истината е, че спокойното, почти тантрическо общуване с половинката е не по-малко необходимо за стабилните отношения и запомнящите се интимни моменти. Затова, ако имате възможност, отдайте се един на друг, не само чисто физически, но и с ума, преживяванията, емоциите и нагласите си.

Насладете се на еротичните моменти с партньора.

А ако нямате тази възможност, постарайте се да си я създадете, като откраднете време за себе си.

Създайте обстановка, която да ви направи сетивни, чувствителни, дори в известна степен уязвими. Осмелете се да свалете корубата и маската, с които се предпазвате от циничността на съвременния свят.

Забравете за дистанцирането и предпазването на чувствата. Тези крехки щрихи на вашата душевност, могат да бъдат извадени на показ пред най-близкото ви същество и това е не по-малко интимно от чисто физическата близост с половинката. Този вид „разголване“ и уязвимост също е вид еротика.

Затворете очите си, чувствайте със сетивата си, отдайте се на безвремие, като забравите за телефони, часовници и каквито и да било планове.

Затъмнете помещението, легнете на пода, слушайте тишината и се докосвайте, не се страхувайте да споделите интимността. Тя не е само в същинския секс, тя е всичко което се случва край вас, между вас и вътре във вас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук