Ревност, гордост и изневяра са думи, които присъстват във всяка една връзка. Неизбежно е човек да не се замисля върху тях. Колкото и голяма да е любовта между двама партньори, съмненията винаги присъстват в ежедневието им. На въпроса кой е по-склонен към изневяра: мъжът или жената, няма еднозначен отговор. Разпространеният в обществото мит е, че мъжете изневеряват повече във времето.

Избор или грешка е изневярата и кой изневерява повече?

Разбира се всичко е на индивидуална основа. Дали изневярата е грешка ?! За някои може би отговорът е да, за други не. Но едно е сигурно и общовалидно, изневярата е избор. Щом човек търси любов, секс, близост не от своя партньор, това е вследствие на някаква липса, която усеща, празнина, която се опитва да запълни.

Изневярата е личен избор, но за този избор имат вина и двамата партньори. Ако всеки от тях получаваше всичко, от което се нуждае във връзката, нямаше да търси чужда близост.

Но, разбира се, човешко е да се отклониш от правия път. Изневярата може и да ти покаже, всъщност, колко държиш на своя партньор и само да потвърди любовта ти. Въпросът е ще прости ли половинката ти за болката и унижението. И на този въпрос отговорът е строго индивидуален, но учените са успели да направят обобщение за мнението на жените и мъжете относно.

По време на проучване са анкетирани 416 студенти от Ню Йорк в опит да бъде определено кой пол намира изневярата за по-стресиращо събитие. Повече от половината участници от мъжки пол споделили, че намират за травмиращо партньорката им да прави страстен секс с друг мъж. Същото се отнася за едва 24,3% от участничките от женски пол в изследването. Мацките, от друга страна, имат много по-голям проблем с емоционалната изневяра, когато партньорът им има дълбока емоционална връзка с друга жена без това да включва секс.

Изневярата е избор, но не е решение!

Докато мъжете изглеждат по-загрижени за чисто сексуалните прегрешения на приятелките си, разликата в разбиранията не се дължи само на пола. Всичко е въпрос на емоционална интелигентност. Ако се доверим на стереотипите жените са по-емоционално интелигентни от мъжете и оттам следва, че те са по-склонни да простят изневяра. Прошката е израз на емоционална зрялост.

Мъжете от друга страна, обикновено се ръководят от егото си, така че да се чувстват на второ място за тях наистина е тежко. Самият факт, че партньорката им е била привлечена от друг мъж наранява егото и гордостта им и им е трудно да го простят. Мъжете, които са емоционално интелигентни пък, са по-малко засегнати заради гордостта си и повече се притесняват от възможността да изгубят половинката си.

В проучването има истина. В общия случай мъжете изпитват трудност да си представят как някой някога може да им изневери. Цялото им внимание е насочено към факта, че партньорката им е правила секс с друг мъж и често водят лична борба, за да се избавят от картините на тази сцена, които разиграват неволно в главата си.

Проучването е открило, че жените биха се притеснили по-скоро за емоционалното обвързване на партньора си, отколкото за това, че просто си е легнал с друга жена. Жените се чувстват по-добре, ако всичко е било просто секс и не съществува емоционално обвързване.

Няма еднотипна реакция нито при мъжете, нито при жените. Обикновено въпросите след раздялата се свеждат до това, дали да простиш и ще можеш ли да живееш с тази мисъл. Каквото и да решите, както и да продължите, тази „грешка” винаги ще е сянка в една връзка. Преди да направите своя „избор за изневяра”, помислете за последствията. Един момент на слабост, може да нарани толкова много, да остане белег за цял живот.

Изневярата е избор и всеки един индивидуално решава дали да го направи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук